• +3620 253-7779

Blog

Mit jelent számomra a Joomladay?

JoomlaDay 203 Budapest 

JoomlaDay 2013 Budapest, Hungary

Amikor először elmentem egy ilyen rendezvényre eleinte bizony nagyon elveszve éreztem magam.

  • Rengeteg idegen ember, ezek biztos mind jobban ismerik a Joomlat mint én!
  • Egyébként is biztos mind programozó és nem fogok érteni semmit az előadásokból
  • Angol előadó? Na ez újabb kudarc lesz az én angol tudásommal!
  • Mit keresek én itt?

Aztán fokozatosan kiderült, hogy mindegyik félelmem alaptalan.

JoomlaDay - Saját szervezésben

JoomlaDay

Régóta foglalkoztat bennünket egy gondolat. Mi ez? Röveden összefoglalva a Magyar Joomla Közösség helyzete.
Évekkel ezelőtt megalakult a Magyar Joomla Közösség, megválasztásra kerültek a vezetők, voltak Joomla Napok, volt egy élő honlapja aktív fórummal.

Mi a mai helyzet?

  • Évek óta elmarad a JoomlaNap! (Az utolsó 2009-ben volt)
  • Nincs működő honlap, csak a fórum maradt, de az is egyre inkább halódik
  • Vannak vezetők, akik  fantom vezetőkké váltak
  • De mindezek ellenére szerintünk van egy közösség akiket továbbra is aktívan érdekel a Joomla.

Ezen a kicsit tetszhalott helyzeten szeretnénk változtatni!

10 ingyenes Joomla2.5 responsive sablon

Joomla responsive templates

Ma egyre inkább bűvszónak tűnik a responsive sablon. Mit is jelent ez a kifejezés, hogy responsive sablon?

Responsive sablon - képernyő méretéhez igazodó megjelenés. Ez azt jelenti, hogy a weboldalunk automatikusan igazodik a látogató által használt eszköz kijelzőjének méretéhez, eszerint módosul megjelenése, elrendezése. A sablonnak köszönhetően másképpen jelenik meg egy asztali számítógép monitorán, egy kisebb kijelzőjű laptopon,  iPad-en és egyéb tableteken, illetve az iPhone-on és az egyéb okostelefonokon. Mindezt extra kiegészítők nélkül teszi lehetővé a sablon, tehát semmit sem kell ehhez beállítani, minden automatikus. 

Nézzünk néhány ingyenesen letölthető és használható Joomla 2.5 responsíve sablont

VirtueMart2 responsive sablonok

VirtueMart2 responsive sablonok

Korábbi írásunkban bemutattunk 10 ingyenes Joomla2.5 responsíve sablont. Most olyan Joomla sablonokat mutatunk be amelyek Joomla és VirtueMart webáruház responsive sablonok. Ebben a kategóriában nem találtunk használható ingyenes sabont, de akkor is érdemes ezek megvásárlásán és használatán elgondolkozni, ha a sablonok nem is felelnek meg teljesen igényeinknek. Egy szín vagy logó kicserélése egy gyakorlott Joomla VirtueMart weboldal készítónek nem jelent olyan nagy problémát. Egy teljesen egyedi responsive sablon elkészítése sokkal több idő és energia ezáltal sokkal nagyobb költség mint egy meglevő átalakítása. Ezek a sablonok 40-50 Euro közötti áron megvásárolhatók, a módosításuk pár óra amelynek a díja nálunk kb. 20.000 Ft lehet, összesen kb 35.000 Ft. Ennyiért nemhogy egy egyedi sablon, de még grafikai terv sem nagyon elérhető.

Ahol megértették az internet lényegét és használják is

Zalalövői plébánia honlapja

Egyik munkakapcsolatunk ajánlotta figyelmünkbe ezt az oldalt, ugyan az oldalnak a Joomlahoz nincs köze, de mégis érdemesnek tartjuk, hogy foglakozzunk vele.
Minden meg van benne ami egy mai, modern weboldaltól elvárható. Webáruház, zenehallgatás, hírlevél... Sokan gondolkodhatnak úgy, hogy ez egy Plébánia honlapján? Micsoda dolog! Pedig nem! Ez egy olyan modern honlap, ahol a Plébánia megértette a mai kor igényeit, az internetet. Nézzük csak végig a funkciókat és máris rájövünk, hogy egyik sem idegen a Plébániától.

Kritikus biztonsági hiba az IE browserekben

IE kritikus hiba

Nem is olyan régen arról a kezdeményezésről írtunk amely megpróbálja elérni, hogy a felhasználók lecseréljék régi Internet Explorer böngészőjüket. Most úgy tűnik, hogy ez nem csak a weboldalak megjelenítése miatt indokolt, hanem az Internet Explorer biztonsági hibája miatt is. Több odalon köztünk magyar oldalakon is megjelent a hír amelyet a Microsoft is elismert:

Váltsak Joomla 3-ra?

Joomla 3.0

A Joomla új verzióinak megjelenésekor mindig felmerül a kérdés ügyfeleinkben: Váltsak? Ez igaz a most megjelenő Joomla 3.0 verzió esetén is.
A Joomla.org szerint nem érdemes. Miért?
És ha most szeretnék új Joomla 3-as oldalt? Lehet, de...!

Ingyenes zeneletöltés a Telenornál

Ingyenes zeneletöltés a Telenornál

A hazai online tartalomszolgáltatás történetében forradalmi lépésnek számító zenei szolgáltatást indít a Telenor szeptember 4-től. A cég előfizetői év végéig díjmentesen férhetnek hozzá a több mint 18 millió zeneszámot kínáló szolgáltatáshoz.

Joomla és VirtueMart szakértő: 1028 Budapest, Vadkörte utca 1 | +3620 253-7779 | +361 3970933 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | Facebook

Top
×

Weboldalunkon „sütiket” (cookie) használunk. A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy a biztonságos böngészés mellett jobb felhasználói élményt nyújthassunk.

×

Nem azt kapta amit keresett?

Sajnáljuk, de azért hátha tudunk segíteni!


Használja a chat ablakot a jobb alsó sarokban!

Már sokan megtették és sokaknak segítettünk!
A kérdés és a válasz ingyen van!

Jobb szereti a személyes beszélgetést?
Hívja a +3620 253-77-79 telefonszámot!