• +3620 253-7779
-->

Virtuemart 2.0 magyar telepítés buktatói

Megnyugtató amikor már ezt a képernyőt látom egy VirtueMart 2 webáruház telepítése után. Ennek az elérése azonban nem mindig olyan egyszerű. Nézzük meg milyen bukatókkal találkozhatunk, amelyek arra vezetnek, hogy nem jutunk el eddig a képernyőig.

1. buktató: Nekem elég a magyar Joomla 2.5

Sokan úgy gondolják, hogy nekem elég a magyar nyelvű Joomla ezért elég, ha letöltöm valamelyik magyar odalról a Joomla2.5 magyar verzióját és telepítem. Ez sajnos nem jó megoldás. Virtuemart webáruház esetén nekünk olyan Joomla kell ami tud angolul is! Azaz a Joomla esetén először telepítsük az eredeti Joomla2.5 csomagot amit a Joomla.org oldalról töltöttünk le. Az angol nyelvű Joomla telepítése után már telepíthetjük külön a magyar nyelvi csomagot, amit szintén megtalálunk a Joomla.org odalon.

2. buktató: Gyorsan magyar nyelvre állítjuk a Joomlat

Eljutottunk odáig, hogy magyar nyelvű lehet a Joomla oldalunk, de nem kapkodjunk a VirtueMart telepítése kötödik az angol nyelvhez. Tehát még nem állítjuk át sem az admin felületet, sem a látogatói oldal magyar nyelvre.
Az esetben, ha egy meglevő, már működő magyar odalra szeretnénk telepíteni a Virtuemartot akkor sem kell kétségbe esni. El kell érnünk, hogy az oldalunk tartalmazza az angol nyelvet is és a VirtueMart telepítésének ideje alatt állítsuk át ideiglenesen angol nyelvűre.

3. buktató: Telepítsük a VirtueMart csomagot.

A telepítéshez két fájlt kell letöltenünk, a fájlok a VirtueMart oldalán megtalálhatók. Válassza a legújabb stabíl verziót! A letöltés után a csomagot ki kel tömöríteni amiben két további tömörített fájl található Ezek már közvetlenül telepíthetők a Joomla telepítővel. Elóször a com_virtuemart.2.0.xx nevű fájlt, majd a másikat telepítsük. remőleg mindkettő telepítése sikerül. Előfordulhat, hogy a szerver beállítások miatt esetleg mégsem. Ekkor sem kell kétségbe esni. FTP-vel töltsük fel a kicsomagolt fájloktartalmát a Joomla tmp könyvtárába, majd a telepítésnél ne a feltöltést válasszuk, hanem a második "Telepítés könyvtárból" lehetőséget. Ezt végezzük el mindkét csomagra.

4. buktató: Virtuemart magyar nyelvi fájl telepítése

Korábban a nyelvi csomag telepítése hibás volt, de a 2,0,16-os verziótól kezdve ezt kijavították, így a nyelvi fájlt is a Joomla telepítővel kell telepíteni. A nyelvi fájl szintén a Virtuemart oldaláról tötlhetjük le. keressünk olyan csomagot amelynek a nevében a "languages" szerepel. Ez nem feltétlenül szerepel minden VM verzióban külön, így 2,018-as esetén nyugodtan használhatjuk a 2,016-os nyelvi csomagot. Ezt is előbb ki kell csomagolni, majd a magyar nyelvi csomagot a Joomla bővítménykezelőjével telepítenk.

5. buktató: Ne felejtsük el át állítani magyar nyelvre az olal és a VirtueMartot.

Miután a VM magyar nyelvi fájlokat is telepítettük állítsuk át a Joomla nyelvi fájlokat a magyar nyelvre. Fontos, hogy a nyelvi beállítást a VirtueMartban is el kell végezni mielőtt elkezdenénk adatokat felvinni. Ezt a VirtueMart admin felületén a beállíáto->Beállítás menüpontban tudjuk megtenni az első "Webáruház" fülön.
 ha az oldal csak magyar nyelvű akkor az angol nyelvet ki is vehetjük.

virtuemart magyar nyelv beállitás

 

Kész. Reméljük sikerült pár olyan buktatóra felhívnunk a figyelmet amelyet elkerülve már sikeresen tudja beindítani elektrunikus áruházát.

Joomla és VirtueMart szakértő: 1028 Budapest, Vadkörte utca 1 | +3620 253-7779 | +361 3970933 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | Facebook

Top
×

Weboldalunkon „sütiket” (cookie) használunk. A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy a biztonságos böngészés mellett jobb felhasználói élményt nyújthassunk.

×

Nem azt kapta amit keresett?

Sajnáljuk, de azért hátha tudunk segíteni!


Használja a chat ablakot a jobb alsó sarokban!

Már sokan megtették és sokaknak segítettünk!
A kérdés és a válasz ingyen van!

Jobb szereti a személyes beszélgetést?
Hívja a +3620 253-77-79 telefonszámot!