• +3620 253-7779
-->

Ön ne essen ebbe a Google SEO hibába

Keresőoptimalizálási hiba

Nemrég átvettük egy honlapnak a kezelését. Ilyenkor első dolgaink közé tartozik, hogy beillesztünk az oldalba egy Google Analytics kódot és regisztráljuk az oldalt a Webmastertoolsban is. Ezek a Google eszközök sok fontosat elmondhatnak az oldalunkról Google kersőoptimalizálás - SEO szempontjából. Hozzátartozik a dologhoz, hogy ezt az oldalt elvileg az előttünk ügyködők keresőoptimalizálták, de valami hibát követhettek el.

Az oldal egy fogászati klinika oldala, mit keres ott a shutterstock szóra az oldal a 13. helyen a találati listában?

A hiba természetesen nem a Googleban keresendő, hanem az oldalban. A z odalon nagyon sok fizetős képet használnak a Shutterstock oldalról. Ezzel nincs is baj, de ha már letöltöttük a képet és használni szeretnénk az odalon a következőket mindenképpen tegyük meg.

  1. Nevezzük át a képet, arra a névre amire tulajdonképpen használni szeretnén. Például shottestock_sokszám.jpg helyett gyokerkezeles.jpg Az átnevezésnél figyeljünk arra, hogy a fájl nevében ne használjunk öüőúáűí és üres karaktereket. Ezek egyes JavaScriptek esetén gondok okazhatnak.
  2. Amikor beillesztjük a képet a szövegbe mindenképpen töltsük ki az Alt attribútumot. itt már teljesen normális szöveget megadhatunk a példánkat folytatva: Gyökérkezelés

 

Keresőoptimalizálási hiba - képek fájlneve és címe

Miért fontos, hogy ne hagyjuk az eredeti ájlnéven a képeket?

Egyrészt mert a Googlenak megmondjuk a kép fájl nevével és az Alt attribútummal, talán nevezzük címnek hogy ez a kép mit ábrázol.

Másrtészt ha ez illeszkedik a kép környezetében levő szöveghez akkor ezzel megerősítjük a Googlet abban, hogy ez az oldal miről szól példánk esetében a gyökérkezelésről.

Ha ezeket megtesszük jó biztos hogy előrébb kerül oldalunk a találati listában az adott szóra, mintha benthagytuk volna a shutterstock fájl nevet és kép címet.

Ezek a tanácsok igazak a saját magunk álta készített képekre is. Ne használjuk azokat DSC01234.jp néven, ne legyunk lusták átnevezni. Megéri!

Joomla és VirtueMart szakértő: 1028 Budapest, Vadkörte utca 1 | +3620 253-7779 | +361 3970933 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | Facebook

Top
×

Weboldalunkon „sütiket” (cookie) használunk. A böngészés folytatásával jóváhagyod, hogy a biztonságos böngészés mellett jobb felhasználói élményt nyújthassunk.

×

Nem azt kapta amit keresett?

Sajnáljuk, de azért hátha tudunk segíteni!


Használja a chat ablakot a jobb alsó sarokban!

Már sokan megtették és sokaknak segítettünk!
A kérdés és a válasz ingyen van!

Jobb szereti a személyes beszélgetést?
Hívja a +3620 253-77-79 telefonszámot!